Причини за изневяра във връзките

   Какви са причините, които карат хората да изневеряват във връзките?

   Преди време мислих, че хората изневеряват, защото не са лоялни или защото така са били възпитани, но колкото повече чета за психологията откривам, че има много психологически причини, които карат хората да изневеряват във връзките и които биха могли да бъдат избегнати, ако бъдат правилно разбрани.

   В тази статия ще ти кажа за причините, поради които хората изневеряват във връзките.

 

Истината за изневярата във връзките

   По-долу са изброени някои психологични причини, които биха накарали даден човек да изневери в една връзка:

  • Зависимост от връзка и изневяра: Зависимостта от връзка е една от най-големите причини, която кара хората да изневеряват във връзките си. Много хора са зависими от връзка и се влюбват, защото не могат да останат сами и в резултат се впускат към всяка възможност, която им се появи. По-късно тези хора откриват, че са направили погрешен избор и така може да започнат да изневеряват в своите връзки.
  • Непокрити психологически нужди и изневяра във връзките: С цел един човек да бъде лоялен на партньора си, той трябва да направи правилните избори. Идеaлния партньор би бил този, който помага на някой да задоволи своите непокрити психологически нужди. Ако човека избере партньор, който не му е помогнал да покрие своите психологически нужди, тогава най-вероятно тези непокрити нужди биха го направили нещастен и може да го мотивират да изневери. Една от най-големите причини за изневяра във връзките е това да направиш неправилния избор. (виж Възможно ли е някой да те обича и да ти изневери)
  • Липсата на себе опознаване може да доведе до изневяра: Една от причините за изневяра във връзките е липсата на себе разбиране. Тази под точка е продължение на предната. Ако човека не е наясно с конкретните си психологически нужди, тогава той няма да бъде способен да избере партньор, който би му ги задоволил и не би бил щастлив във връзката. Например един мъж, който има нуждата от това да е в контрол определено би бил нещастен с една жена, която би искала да го контролира.
  • Липсата на самоувереност би могла да доведе до изневяра: Друга основна причина за изневяра във връзките е липсата на самоувереност. В книгата за супер увереност е обяснено, че липсата на самоувереност може да доведе до изневяра по два различни начина: първия е искането на одобрение от повече от един човек и в резултат на имането на съмнения, докато втория е да се ожениш за някой, който не харесваш в резултат на това да вярваш, че не може да се справиш по-добре и по-късно да търсиш одобрение от някой, който всъщност харесваш.
  • Липсата на знания може да доведе до изневяра: Хората, които не разбират че страстта намалява с времето, може да търсят нови партньори, само за да възродят отново тази страст. Липсата на познания за любовта и етапите й може да превърнат един човек в сериен кръшкач, който преследва някакви химически вещества, които избледняват няколко месеца след като връзката започне.
Сподели:

Comments

comments

You may also like...

Ако това ти допада,
харесай ни и във Facebook!

Нова психология - разбери себе си и останалите